De Voetbalschool Atletico

Voetbalschool Atletico

Historiek

Als de “Waregemse Voetbalschool vzw” zag Atletico het levenslicht, officieel op 01/10/2007. Dat is dus alweer 14 jaar geleden.
Onder impuls van de huidige manager Eddy Van Oost werd verder gedacht dan het initiatief van SV Zulte-Waregem, dat probeerde als voetbalschool de leerlingen uit de Waregemse middelbare scholen bij zijn werking te betrekken. Verder dan een (met respect) ronselproject , gingen wij op zoek naar wat een voetbalschool écht moest inhouden. Toen ambitie en werken verder reikten dan Waregem, onderging de voetbalschool een naamwissel en werd “Voetbalschool Atletico” (naar de naam van het voormalige oefencomplex van KSV Waregem op de Carmel).

Voetbalschool.
En zo kwamen we al vlug terecht in Nederland, meer bepaald bij De Voetbalschool.nl, waarvan we de aanpak van de “Hollandse School” bijzonder konden waarderen. Techniek centraal in een individueel gerichte opleiding! Het waren hoogdagen in de voetbalopleiding van Atletico, tot bleek dat de doelstellingen van de Nederlanse vrienden niet echt meer matchten met die van ons. Van dan af nam Atletico het heft in eigen handen, met een eigen visie en methode, die de kenmerken van “uniek” en “kwalitatief” perfect verdient.

Keepersschool.
Enkele jaren geleden kwam ook een keepersschool onder het Atletico-dak, met de “Dubro”-methode en de insteek van Guy Martens (RC Genk). Een keepersschool binnen een vereniging is nooit een gemakkelijke opdracht en vooral om personeelsmatige redenen werd deze enkele jaren geleden even “on hold” gezet. Tot we een paar jaar geleden een akkoord vonden met de ex-Lokerenaar Paul Van Hemelryck, die meteen nieuw enthousiasme, leven en vooral ook visie bijbracht. Nu komt de inspiratie van Frans Hoek en Maarten Arts.

Stagekampen.
Van in zijn beginjaren, zetten Atletico ook met steigend succes vakantiestages op. Dit gebeurde in een hele regio, die stilaan het doelpubliek van Atletico huisvestte: Zuid-Oost- en Zuid-West-Vlaanderen. Naast de inmiddels nog steeds hoog gewaardeerde stages, voor zowel spelers als keepers, nemen ook de gaststages bij Ajax Amsterdam en bij FC Barcelona een bijzondere plaats in.

De allerkleinsten.
Zowat tezelfdertijd als De Keepersschool 2.0. richtte Ateltico zich ook op de allerkleinsten. De 2 tot en met 5-jarigen konden nog wel geen “echte” voetbalopleiding krijgen, maar ze werden toch op een heel voorzichtige maar leuke manier ingewijd in het ontdekken van het eigen lichaam en zijn mogelijkheden, in combinatie met een voetbal. Vaak samen met één van de ouders. Momenteel loopt deze activiteit als “Footieball” door bij Atletico. Na nieuwjaar krijgt de afdeling een gloednieuwe eigen naam.