De Voetbalschool Atletico

Voetbalschool Atletico

. VOETJEBAL

Voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar, samen met papa of mama, of oma of opa…
Een voetballend speelconcept waar peuters en kleuters voor het eerst op en gestructureerde manier kennis maken met de/het voetbal.
Keuze tussen zaterdag- of zondagvoormiddag.

Kijk: ons Voetjebal (in Zulte) haalde zelfs het VTM Nieuws:
https://nieuws.vtm.be/vtm-nieuws/binnenland/peuters-van-2-krijgen-al-voetballes

Voetjebal is een voetballend speel- en leerconcept voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. Kleuters en peuters maken voor het eerst op een gestructureerde manier kennis met “voet-bal”, samen met papa of mama of één van de grootouders.
De nadruk ligt uiteraard op spel en plezier.
Er wordt gewerkt met kleinere groepjes van minimum 7, maximum 10 spelertjes (j/m), samen met hun begeleiders. Doel van iedere oefening is het bevorderen van de motoriek, in functie van voetbal. Maar het belangrijkste is om plezier te hebben.

Atletico
Voetbalschool Atletico vzw biedt Voetjebal aan, in contractueel verband met Voetjebal België. In een ruime regio, die loopt van Pittem tot Kluisbergen en van Harelbeke tot Deinze, zullen wij in de komende maanden locaties uitkiezen of op uitnodigingen ingaan om dit uniek project op te starten. Beginnen doen we in de Sporthal van Zulte. De eerste bijkomende locatie (vanaf september ’18) is in Waregem.

De Methode

De nadruk ligt uiteraard op spel en plezier. Maar Voetjebal is nog veel meer dan een voetballend speelconcept.
Veel basale ontwikkelingsgebieden worden tijdens de sessies aangesproken. Op een speelse manier leren de kinderen onder andere kleuren benoemen, synchroon tellen en symbolen herkennen. Al het Voetjebal – materiaal is speciaal ontworpen voor kinderen en stimuleert hun coördinatie, behendigheid en balans.
Al het gebruikte materiaal is speciaal ontworpen voor kinderen. Er worden kegels gebruikt, skill ballen, maar ook hoepels, pitzakken en balanceerborden, dit alles in vrolijke kleuren, die wel eens Braziliaans aandoen…

Vaardigheden leren
Elke training duurt 45 minuten en vindt steeds indoor plaats.
Onze trainingen zijn opgedeeld in grofweg 2 fasen. Voor de jongste Voetjeballers gaat het om zelfverzekerd durven lopen en bewegen, maar ook om een heel aantal handelingen uit het voetbal en het dagelijkse leven zoals het kunnen onderscheiden van kleuren, tellen, benoemen en gebruiken van lichaamsdelen. In de tweede fase richten we ons meer op het controleren en behandelen van de bal. Voetjeballers vallen op door hun ongekende vaardigheden en zelfverzekerdheid tijdens het sporten.

Tarieven
Naast het lesgeld van €9,00, betaalt u een éénmalige kost van € 35,00 inschrijvingsgeld. Totaal dus: €125, voor een (eerste) module van 10 trainingen. Dit is een nieuwe regeling die geldig is vanaf 1 oktober 2018.
Hiervoor ontvangt uw zoon/dochter het originele Voetjebal-tenue (shirt & broek) dat elke training aangedaan kan worden. Hiernaast is uw zoontje of dochtertje voor een volledig jaar verzekerd bij verzekeringsmaatschappij Fros. Zie www.fros.be

Kalender
De precieze kalender staat op www.atletico.be/kalender.
Let wel: aangezien wij kiezen voor kwaliteit en niet voor kwantiteit laten wij slechts 10 kinderen toe per groep!

Headlines:

✔   voor jongens en meisjes van 2 tot 5 jaar, begeleid door papa of mama
✔   10 trainingen per module. Volgende: “Voorjaarssessie” (januari > maart 2019).
✔   gestructureerde en methodische kennismaking met “de/het voet-bal”
✔   alle trainingen vinden indoor plaats
✔   locaties voor najaar 2018: Zulte (Gemeentelijke Sporthal), Waregem (Schoolsporthal Damweg), Oudenaarde (sporthal Hoogstraat) en Sint-Eloois-Vijve (Schoolsporthal Koekoekstraat), op zondagvoormiddag
✔   voetballend speelplezier
✔   kleine groepjes van min. 7 en max. 10 spelertjes, samen met één van de ouders

© 2018-20  – Voetjebal België – alle rechten voorbehouden (wet 1957)