De Voetbalschool Atletico

Voetbalschool Atletico

Partners

Sportievak Fastronaut

. VOETJEBAL

Voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar, samen met papa of mama, of oma of opa…

Een voetballend speelconcept waar peuters en kleuters voor het eerst op en gestructureerde manier kennis maken met de/het voetbal.
Er zijn bij Atletico drie sessies: de “Voorjaarssessie” (januari – maart), de “Lentesessie (april – juni) en de “Najaarssessie” (september-december)

Op zondagvoormiddag op deze locaties:
DEINZE – OUDENAARDE – PITTEM –  WAREGEM – ZULTE

Op zaterdagvoormiddag op deze locatie:
RUMBEKE (Roeselare)

▷  Kijk: ons Voetjebal (in Zulte) haalde zelfs de nationale tv:    VTM NIEUWS

SPOILER:

✔   voor jongens en meisjes van 2 tot 5 jaar, samen met papa of mama
✔   10 trainingen per module. Eerstvolgende: “Lentesessie” (april > juni 2020).
✔   gestructureerde en methodische kennismaking met “de/het voet-bal”
✔   alle trainingen vinden indoor plaats
✔   voetballend speelplezier
✔   kleine groepjes van min. 7 en max. 10 spelertjes
✔   deelnameprijs per inschrijving: €125 (nieuwe kledij) of €90 (behoud van kledij)
✔   inschrijven: inschrijvingsformulier

UITROL:

Voetjebal is een voetballend speel- en leerconcept voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. Kleuters en peuters maken voor het eerst op een gestructureerde manier kennis met “voet-bal”, samen met papa of mama of één van de grootouders.
De nadruk ligt uiteraard op spel en plezier.
Er wordt gewerkt met kleinere groepjes van minimum 7, maximum 10 spelertjes (j/m), samen met hun begeleiders. Doel van iedere oefening is het bevorderen van de motoriek, in functie van voetbal. Maar het belangrijkste is om plezier te hebben.

Atletico
Voetbalschool Atletico vzw biedt Voetjebal aan, in contractueel verband met Voetjebal België. In een ruime regio, die loopt van Pittem tot Kluisbergen en van Harelbeke tot Deinze, kunnen wij vanaf begin 2019 Voetjebal aanbieden op liefst 5 locaties: DEINZE, OUDENAARDE, PITTEM, RUMBEKE, WAREGEM, ZULTE. 

De Methode

De nadruk ligt uiteraard op spel en plezier. Maar Voetjebal is nog veel meer dan een voetballend speelconcept.
Veel basale ontwikkelingsgebieden worden tijdens de sessies aangesproken. Op een speelse manier leren de kinderen onder andere kleuren benoemen, synchroon tellen en symbolen herkennen. Al het Voetjebal – materiaal is speciaal ontworpen voor kinderen en stimuleert hun coördinatie, behendigheid en balans.
Al het gebruikte materiaal is speciaal ontworpen voor kinderen. Er worden kegels gebruikt, skill ballen, maar ook hoepels, pitzakken en balanceerborden, dit alles in vrolijke kleuren, die wel eens Braziliaans aandoen…

Vaardigheden leren
Elke training duurt 45 minuten en vindt steeds indoor plaats.
Onze trainingen zijn opgedeeld in grofweg 2 fasen. Voor de jongste Voetjeballers gaat het om zelfverzekerd durven lopen en bewegen, maar ook om een heel aantal handelingen uit het voetbal en het dagelijkse leven zoals het kunnen onderscheiden van kleuren, tellen, benoemen en gebruiken van lichaamsdelen. In de tweede fase richten we ons meer op het controleren en behandelen van de bal. Voetjeballers vallen op door hun ongekende vaardigheden en zelfverzekerdheid tijdens het sporten.

Tarieven
Naast het lesgeld van €9,00, betaalt u een éénmalige kost van € 35,00 inschrijvingsgeld. Totaal dus: €125, voor een (eerste) module van 10 trainingen. Dit is een nieuwe regeling die geldig is vanaf 1 oktober 2018.
Hiervoor ontvangt uw zoon/dochter het originele Voetjebal-tenue (shirt & broek) dat elke training aangedaan kan worden. Hiernaast is uw zoontje of dochtertje voor een volledig jaar verzekerd bij verzekeringsmaatschappij Fros. Zie www.fros.be

Kalender
De precieze kalender staat op www.atletico.be/kalender.
Let wel: aangezien wij kiezen voor kwaliteit en niet voor kwantiteit laten wij maar min. 7 en max. 10 spelertjes toe per groep!

© 2020  – Voetjebal België – alle rechten voorbehouden (wet 1957)